NSF ABspeiderne.no

Blekksprut ble ny kretsmester og Asker 1 vant kretsbanneret.

(Tekst & Foto: Nils-Martin Haugen)

Kretskonken i år ble en flott opplevelse for de som deltok. Endel vind og litt regn var det, men mye sol og varmt innimellom.

 KK-Major KA

Allerede fredag kveld ankom 1.Rykkinns roverlag Badeand for førerpatruljekveld sammen med peffer og asser. Grytidlig  lørdag morgen dukket Kretskonk-major Kjetil KA Andersen og resten av KK-komiteen opp og gjorde klart for innregistrering.

 

Etter offisiell åpning var det tid for første del av konkurransen, teorioppgaven. Her var det ingen alternativer så speiderne måtte selv komme på at ordfører i Asker heter Lene Conradi, mens det er Lisbet Hammer Krogh som er ordfører for Bærum.

 

Med teorien unnagjort var det lunsj for patruljene i sine telt og lederlunsj i Båtstuen, før det bar videre med orienteringsposten. Også i år var det en praktisk og en teoretisk del.

 

 Praktisk oppgave: Lag et dambrett med brikker.

 

Praktisk oppgave var siste konkurransepost før grillfesten lørdag, og denne gang skulle patruljene lage hvert sitt dambrett med spillebrikker i hvitt og rødt. Det var mange poeng å hente på å lage pent dekorerte brett og like store brikker.

 

 

 

 

 

 

Dyp konsentrasjon for å lage det perfekte dambrettet.

 

 

Poengstillingen etter lørdagens oppgaver ble hengt opp på oppslagstavlen utenfor Båtstuen. I topp 6 var det kun 20 poeng som skilte:

Blekksprut Asker 1, Falk 1.Skougum, Delfin Asker 1,  Giraff Asker 1, Nadderuds Blandingspatrulje og Varg 1.Skougum.

 

 

 

 

 

Etter lørdagens konkurranser var det fritid med den tradisjonelle mølje-rugby/amerikanskfotball-kampen!

Mølje-rugby/Amerikansk fotball!

 

 Synne fra Rykkinns roverlag Badeand sjonglerer med burgere.

 

 

Til middag ble det også i år felles KK-grill med den berømte matkøen. En stor takk går i år til roverne fra 1.Rykkinns roverlag Badeand. De sto på og grillet som helter!

 

 

Siste aktivitet denne aprilkvelden var leirbål ved leirbålsjef Lars Mørk fra 3.Eiksmarka KM. Her kom det flott underholdning fra flere av gruppene. Det var både sang, rop, sketsjer og konkurranser.

 

 

 

Tidlig søndag morgen ble alle vekket til flaggheis og scouts own. Siden lørdag også var St.Georgsdagen, handlet scouts-ownen om hvordan vi alle kan være en tapper Georg og nedkjempe "drager" i hverdagen.

Etter morgensamlingen var det tid for frokost og en siste sjekk før dagens rundløype startet opp.

 

 Ekle benbrudd klare til å plasseres på pasientene.

Rundløypen bestod av pionér, førstehjelp med "ekkel" sårsminke og utstående beinbrudd, naturkjennskap og hemmelig oppgave.

Ikke lett å spille lidende pasient, men noen var flinkere enn andre.

Den hemmelige oppgaven denne gangen var

å bygge en kopi av en legokonstruksjon, ved hjelp av instruksjoner over radio fra en som så originalen. Oppgaven viste seg å nok være litt i vanskeligste laget for mange av patruljene.

 

 

 

 

 

Etter alle oppgavene var det igjen tid for mingling, nedrigging og rydding, før man fordelte gjenglemte ting.

 

Gjenglemte ting fordeles til rette eiere.

 

Resultatene ble til slutt lest opp av kretsleder Nils-Martin.

 

Kretsbanneret gikk til Asker 1 som også mottok Skougumpokalen Asker som beste tropp i Asker. Beste tropp i Bærum ble 1.Tanum som fikk Skougumpokalen Bærum.

Blekksprut fra Asker 1 ble kretsmester, etterfulgt av Delfin og Giraff, også de fra Asker 1.
Nadderuds blandingspatrulje tok en flott 4.plass men kunne dessverre ikke få NM-plass pga NM-reglene. Den siste NM-plassen gikk derfor til Falk fra 1.Skougum på femteplass. 

Blekksprut, Delfin, Giraff og Falk skal representere Asker og Bærum under NM på Elverum senere i år. Der møter de 120 andre patruljer fra hele landet til speiderdyst! Følg med på http://www.nmispeiding.no/ for oppdateringer!

 Glade kretsmestere fra Blekksprut, Asker 1!

 (Glade kretsmestere fra Blekksprut, Asker 1)

Her kan du finne hele resultatlisten.

PS: Gruppelederne har fått tilsendt lenke til bilder fra konkurransen.