NSF ABspeiderne.no

Over 150 deltagere på årets Jota-Joti!

- God stemning blant speiderne både på radio og nett.

(Tekst & Foto: Nils-Martin Haugen)

Allerede fredag kveld var rigging igang på Wøyen og Fornebu. Det er mye som må settes opp av datamaskiner, kabler og antenner for at speiderne skal kunne kommunisere lett over fylkes- og landegrensene.

Tidlig lørdag morgen dukket de første opp på Wøyen for Jota. De fikk prøve seg på radio, eller en av de andre dropp-innom-postene som var satt opp: Geocaching, stolpejakt, revejakt, semafor, blindebukk-labyrint og livlinekasting.

Kasper, Johan, Emilie og Anne Marie fra Nadderud på jakt etter geocacher.

 

På Fornebu var Joti godt i gang. Speiderne fikk hjelp i bruk av chatterommet, før de skal snakke med speidere fra så mange forskjellige steder de klarer. Hvert sted har sin unike kode som speiderne skriver ned.

De lager også sin egen video om patruljen og om Joti, og disse vises etter hvert på storskjerm.

Lunsj må til, også på Joti!

 

Inne på Wøyen fikk speiderne kontakt med Drøbak, Horten, Sandnes og andre steder.

Hjert-Ekorn fra 1.Rykkinn snakker på radio, mens Alf og Thomas fra NRRL hjelper til.

 

Utenfor holdt Tanum-roverne åpen kafé med vafler og varm drikke.

Tanum-rovernes vafler godkjennes av Skougum-rovernes testpanel.

 

Joti-sjef Steinar Svalesen fra Høvik Verk var veldig fornøyd med arrangementet. "Når det koker, så fosskoker det. Men det er jo da det er morsomst!"

Per Hansen fra 1.Rykkinn og Jotakomitéen slår også fast at "Vi må helt tilbake til begynnelsen av 1990-tallet for at like mange deltok på et Jota-Joti arrangement i vår krets. Dengang var det kun Jota, så faktisk er dette ny deltagerrekord uansett."

 

Stor takk til Jota-komiteen fra 1.Rykkinn, Joti-komiteen fra Høvik verk samt Asker og Bærum gruppen av NRRL for et flott arrangement! En kjempetakk går også ut til vaffelroverne fra 1.Tanum og selvfølgelig alle deltagerne som bidro til at Jota-Joti ble høstens flotteste tur.

PS: Snakk med din gruppeleder om du vil se flere bilder fra Jota-Joti, alle gruppelederne har fått tilsendt lenke til nedlastning.